Vesikattoremontti ja remontin suunnittelu

Vesikattoremontin suunnittelu

Vesikattoremontti on laaja projekti, johon kannattaa varata aikaa. Suunnitteluvaiheessa päätetään, uusitaanko katto samalla materiaalilla kuin aikaisemmin. Jos materiaali vaihtuu, niin on aihetta suunnitella tarvittavat aluskatteet, tukirakenteet ja läpiviennit. Suunnitelmiin liittyvät myös vesikatolta poistettavat asiat, kuten vaikkapa vanhat antennit. Vesikattoremontin yhteydessä on mahdollisuus parantaa myös vesikaton ja yläpohjan lämmöneristystä. Myös paloturvallisuus on huomioitava ja onkin erityisen tärkeää rivitaloissa.

Kattotyyppejä on erilaisia: tiilikatto, peltikatto ja bitumikermikatto, josta käytetään nimeä huopakatto. Huopakatto on monelle tuttu kesämökeiltä ja piharakennuksista. Malliltaan katot ovat harjakattoja, pulpettikattoja tai tasakattoja. Oikeasti tasakattoja ei ole olemassa, vaan kallistus on aina loiva johonkin suuntaan, jotta sadevedet valuvat viemäriin.

Katon käyttöikä riippuu ulkokaton materiaalista ja vaihtelee 20-50 vuoden välillä. Tarkemman käyttöiän voit selvittää käyttöikälaskurilla, jonka saat ladattua tästä.

Kattoremontti on siinä mielessä kiva remontti, että se ei aiheuta haittaa asumiselle. Vesikattoremontti on myös siinä mielessä asuntosijoittajan mieleen, että vuokranmenetyksiä ei synny. Piha ja autopaikat saattavat olla tilapäisesti pois käytöstä, jonkinmoisia meluhaittoja voi esiintyä ja näkymät ikkunoista voivat olla rajoittuneet. Muihin taloyhtiön remontteihin verrattuna vesikattoremontti on mukava.

Susanna Kinnunen

Susanna Kinnunen on suunnittelupäällikkö ja rakennusarkkitehti. Työssään Susanna auttaa kiinteistön omistajia näkemään kiinteistönsä parhaat puolet. Vapaa-ajalla Susanna matkustelee ja käy kuntosalilla.

1 kommentti

  • Tuo on kyllä totta, että kattoremontti ei aiheuta haittaa asumiselle. Naapurissamme tehdään kattoremonttia. Nopeasti remontti on edennyt.

Keskustellaan lisää

Aloitetaan keskustelu teidän taloyhtiöstänne. Sovitaan tapaaminen ja katsotaan yhdessä, mitä teidän taloyhtiöllenne kuuluu.

Avaa kalenteri

Sisäpiiri

Liity Talokummin sisäpiiriin ja saat ilmaiset asiantuntijavinkit taloyhtiösi arvon säilyttämiseen, korjaushankkeiden käynnistämiseen ja hallituksen pyörittämiseen.

Kun liityt, saat heti sähköpostiisi Sähköautojen latauspisteet -oppaan PDF -muodossa.