Mietityttääkö tulevalle kesälle suunnitellut remontit?

Meillä Suomessa monet taloyhtiöiden korjaustoimenpiteet toteutetaan vuodenaikojen sallimissa rajoissa. Kesäaika on perinteisesti kiireistä julkisivujen, vesikattojen ja piha-alueiden saneerausaikaa.

Yhtiökokoukset kannattaa pitää hyvissä ajoin, tavalla tai toisella. Yhtiökokoukset ovat tärkeitä erityisesti jos niissä on tarkoitus päättää tulevan kesän korjaustoimenpiteistä. Kyseessä on isot rahat ja riskit, ellei remontteja tehdä ajallaan. Jos nyt kaavailut remontit siirretään tulevaisuuteen, ne saattavat tulla kalliimmaksi jos ne siirretään myöhempään ajankohtaan.

Tulevissa ja meneillään olevissa korjaustöissä on hyvä varautua jo ennakolta viivästyksiin mahdollisten tavarantoimitusten puutteiden ja/tai työntekijöiden sairastumisien vuoksi.

Jos nyt siirretään kaikki korjaustoimenpiteet vuodella eteenpäin, niin tämä voisi aiheuttaa, että moni pienempi urakoitsija menee konkurssiin. Kesällä 2021 voi olla vähemmän urakoitsijoita ja edessä kahden kesän remonttipaineet. Mahdollisena seurauksena voi olla työvoimapula ja myös remonttien kustannukset nousisivat kuumentuneessa markkinatilanteessa.

Jos olet epävarma miten juuri sinun taloyhtiösi kesken olevan, tai tulevan remontin suhteen olisi hyvä toimia, Talokummimme ovat apunasi etäkokouksella, sähköpostilla ja puhelimella. Kartoitetaan yhdessä mahdollisuuksia ja riskejä, sekä arvioidaan millaisiin aikataulupidennyksiin on hyvä varautua. Avoin keskustelu joka suuntaan on tällaisessa tilanteessa kaiken a ja o.

Aloitetaan talkoot yhdessä jo nyt ja pidetään Suomen rattaat rullaamassa.

 

 

 

Jari Halonen

Jari Halonen on Tarkastuspalveluyksikön päällikkö ja rakennusmestari. Työssään Jari auttaa kiinteistöjen omistajia ylläpitämään ja kunnostamaan kiinteistöjä suunnitelmallisesti. Vapaa-ajallaan Jari tekee hyvin monenlaisia juttuja, vetää asuntovaunua, veneilee, mopoilee, laskettelee, eniten ehkä kuitenkin puuhailee kaikenlaista vanhan omakotitalon parissa.

Kommentoi

Keskustellaan lisää

Aloitetaan keskustelu teidän taloyhtiöstänne. Sovitaan tapaaminen ja katsotaan yhdessä, mitä teidän taloyhtiöllenne kuuluu.

Avaa kalenteri

Sisäpiiri

Liity Talokummin sisäpiiriin ja saat ilmaiset asiantuntijavinkit taloyhtiösi arvon säilyttämiseen, korjaushankkeiden käynnistämiseen ja hallituksen pyörittämiseen.

Kun liityt, saat heti sähköpostiisi Sähköautojen latauspisteet -oppaan PDF -muodossa.